Mbi gjysmë shekulli të dashuruar/ Historia e Gjokë dhe Marie Vatës që Shën Valentini u kujton ditën e dasmës

151

54 vite me parë, Marija një vajzë e re shkodrane dhe Gjokë Vata, një këngëtar dhe shkrimtar, përndjekur politikisht dhe i varfër, vendosën të kurorëzonin dashurinë.

Shën Valentini mbetet përherë i veçantë për ta pasi u kujton ditën e dasmës, sfidat e shumta, vështirësitë dhe tashmë momentet e bukura të jetës me nipat e mbesat.

Gjoka e humbi shikimin kur ishte fëmijë por ai thotë se drita e syve të tij është Marija, prandaj që në momentin e njohjes i ka kushtuar këngën “Yjet që adhuroj”.