Berisha i bën kërkesën e papritur Fatos Nanos: Mos prit që të dalë nga arkivat, avullove një shishe uiski në atë takim

220

Ish-kryeministri Sali Berisha ka komentuar deklaratat e ish-kundërshatrit të tij socialist Fatos Nano, i cili u shpreh në “opinion” se “Berisha përfundoi së qënuri kafshë politike më 21 janar 2011, dhe mbeti vetëm kafshë”.

Për ish-kryeministrin Sali Berisha, Fatos Nano doli si një papagall i Edi Ramës.

“Keqardhje që doli si një papagall i Ramës, por bëri zgjedhjen e tij. Nuk mund të komentoj më shumë. Për mua, i trishtë ishte fakti që ai mbante pikëpamjet e etërve të tij për opozitën, së bashku me Ramën, Ramiz Alinë, tmerri konsiderohej opozita, por këto janë koncepte strikte marksiste-leniniste”.

Më tej, ai kërkoi nga Nano të sqarojë një takim, të pretenduar nga Berisha, mes tij dhe Sllobodan Millosheviç në Kretë.

“Theksoj se ai duhet t’u japë një përgjigje shqiptarëve, duhet të sqarojë takimin 90 minuta me Millosheviçin në Kretë. Këtë jam përpjekur t’ia çoj edhe nëpërmjet të tjerëve, të tregojë çfarë ishte ai takim kur shqiptarët përjetonin vuajtjet nga serbët në Kosovë. Kanë avulluar një shishe uiski së bashku.

Për dinjitetin e tij që ka qenë kryeministër, duhet t’u tregojë shqiptarëve për atë takim dhe të mos dalë nga arkivat e Beogradit”, tha Berisha për A2.