Prifti pozitiv me variantin nga Afrika e Jugut, autoritetet gjurmojnë kontaktet

Autoritete shëndetësore në Greqi janë vënë në alarm pas zbulimit të rastit të parë me variantin e Afrikës së Jugut të koronavirusit.

Rasti u zbulua tek një prift 36-vjeçar në Selanik. Sipas informacionit, prifti që rezultoi pozitiv, mori pjesë në një shërbim hyjnor në kishë.

Autoritetet kanë nisur gjurmimin e kontakteve të cilat janë të shumta. Sipas mediave greke, kontaktet e priftërinjve të metropolit, si dhe të besimtarëve që morën pjesë në meshë, janë izoluar.

Ky variant i ri i virusit sipas ekspertëve transmetohet më shpejt. /abcnew

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img