Alarmon Majlinda Bergu, gati të nxjerrë shifrat e frikshme dhe thotë se duhet ndërhyrë urgjentisht

Majlinda Bregu ka bërë një postim shqetësues në Facebook rreth shifrave të papunësisë në vend.

Ajo e ka shoqëruar këtë postim me një link ku shfaqen rezultatet për të gjithë Ballkanin Perëndimor dhe thotë se në vendin tonë prej muajve mars-nëntor janë regjistruar plot 177 mijë të papunë, një shifër e frikshme për të cilën duhet të merren masa të menjëhershme.

“Për herë të parë të dhënat për nivelin e papunësisë në rang Ballkani Perëndimor në një Observator!. 177 mijë të papunë të rinj në rajon janë regjistruar nga Marsi- Nëntor. Të dhënat na ndihmojnë të kuptojmë se ku duhet ndërhyrë me urgjencë,

kujt i duhet dhënë ca më shumë dorë, dhe çfarë profesionesh duhen zëvendësuar, cilët sektorë duhen mbështetur më shpejt e si po përballen me pasojat e pandemisë ekonomitë tona.” -shkruan ajo.

TE TJERA

spot_img