Nëna që lindi 69 fëmijë, ajo ishte shtatzënë gjithsej 27 herë

165

Burri im dhe unë thamë se donim një familje të madhe. Por, para se të mendoj ndonjëherë të ankohem për udhëtimin tim përmes prindërve, do të kujtoj historinë mahnitëse të Valentina Vassilyeva, e cila mban rekordin botëror për shumicën e lindjeve, transeton Gazeta Metro.

Valentina Vassilyeva ishte gruaja e parë e Feodor Vassilyev, të dy ishin fshatarë dhe jetonin në Shuya Rusi në gjysmën e parë të viteve 1700. Sipas dokumenteve, Valentina jetoi deri në moshën 75 vjeç, disa prej të cilave shfaqen në një libër të quajtur Quadruplets and Higher Multiple Births nga Marie M. Clay. Midis viteve 1725 dhe 1765, thuhet se ajo lindi 69 fëmijë si rezultat i 27 shtatzënive.

Matematika sillet kështu, 16 grupe binjakësh, shtatë grupe treshe dhe katër grupe katërshe. Historia fantastike u tregua dhe u regjistrua nga Manastiri i Nikollskiy në Moskë në 1782.Mjerisht, çifti thuhet se ka humbur një grup binjakësh në foshnjëri, duke u dhënë atyre 67 fëmijë të mbijetuar. Kush ishin këta fëmijë? Nuk dihen kush ishin 67 fëmijët e mbijetuar.

Fatkeqësisht, emrat dhe datëlindjet e tyre u zhdukën në histori, kjo mund të jetë sepse familja jetonte në varfëri kur mbajtja e të dhënave nuk ishte veçanërisht e saktë për të gjitha nivelet shoqërore. Ka pasur disa mosmarrëveshje në lidhje me numrin e fëmijëve të lindur nga Valentina, por mitra e saj tepër pjellore prodhoi një numër foshnjash që bien në sy nga të gjitha llogaritë.Feodor Vassilyev kishte më shumë se një grua.

Nëse gruaja e tij e parë jetoi 75 vjeç dhe lindi 69 fëmijë nga 27 shtatzëni gjatë dy dekadave, sa vjeç ishte Feodor kur kaloi te gruaja e tij e dytë dhe lindi një tjetër raund fëmijësh? Sipas të dhënave, gruaja e dytë e Feodor kishte gjashtë grupe binjakësh dhe dy grupe treshe, gjithsej tetëmbëdhjetë lindje në të gjitha. Ai ka gjithësej 87 fëmijë. //gazetametro.net