Sa jeni të stresuar? Ky test psikologjik i përgjigjet pyetjes më të vështirë

206

Nëse doni të dini se sa jeni të stresuar dhe sa keni nevojë për t’u çlodhur mendërisht, mund ta zbuloni me këtë test të psikologjisë së orës. Zgjidhni një prej orave

Nëse keni zgjedhur:

Nr. 1
Ju mund të perceptoni paraprakisht faktorët që ju stresojnë por kjo ju jep vetëm një lehtësim të vogël, sepse ende ndjeni ankth për problemet që rriten brenda jush. Kështu që përpiquni të planifikoni përpara, por mos e teproni!

Nr. 2
Ju nuk jeni dikush që do të stresoheshit lehtë, ju mund ta kontrolloni ankthin duke u përqëndruar në gjërat pozitive përreth jush dhe duke kërkuar ndihmën e familjes dhe miqve. Mos i nënvlerësoni rreziqet.

Nr. 3
Niveli i stresit tuaj është i mesëm sepse mund t’i përballoni problemet duke i ndarë në aktivitete më të vogla dhe më të thjeshta. Disa detyra janë shqetësuese, por ju mund të relaksoheni shpejt duke ndjekur hobet tuaja.

Nr. 4
Ju jeni personi më pak i stresuar nga të gjithë sepse fati juaj qëndron në optimizmin dhe besimin e madh tek ju. Ju nuk keni frikë nga sfidat, të cilat bëhen një mënyrë për të provuar veten dhe gjithashtu pranoni dështimin si një pjesë të pashmangshme të lojës.

Nr. 5
Ju keni një stres shumë të lartë, sepse çdo ngjarje, edhe e këndshme, ju shkakton ankth dhe mendime negative. Keni frikë se mos i lini njerëzit dhe se mos nuk jeni në lartësinë e detyrës, por duhet të mendoni më shumë për mirëqenien tuaj.

Nr. 6
Ju jeni një person që stresoni shumë pak sepse nuk përfshiheni në situata që ju rëndojnë mendërisht dhe keni aftësinë, veçanërisht në punë, të mos i merrni problemet në shtëpi. Ndonjëherë duhet të shkoni më thellë.