“Do ketë rritje të…”/ Reshje intensive në fundjavë, vjen paralajmërimi i rëndësishëm nga IGJEUM

148

Institutit i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit ka paralajmëruar reshje intensive në fundjavën që po vjen. Konkretisht reshje do të ketë në datat 23-26 janar të përqëndruara në veri dhe në jug.

PUBLICITET

Sipas IGJEUM, këto reshje do të sjellin rritje të prurjeve dhe niveleve në Lumenjtë Drin-Buna, Liqenin e Shkodrës dhe Lumin Vjosa.

Parashikimi i rrezikut nga përmbytjet sipas IGJEUM:

Sipas llogaritjeve të IGJEUM, përgjatë dt. 23-26 Janar 2021 priten reshje intensive, të cilat do të jenë më të përqëndruara në veri dhe në jug të territorit.

Nga llogaritjet hidrologjike të IGJEUM, këto reshje do të sjellin rritje të prurjeve dhe niveleve në Lumenjtë Drin-Buna, Liqenin e Shkodrës dhe Lumin Vjosa. Në pjesët e sipërme të këtyre baseneve lumorë, mund të ketë vërshime të shpejta të përrenjve dhe lumenjve më të vegjël.

Lumenjtë e tjerë do kenë rritje të prurjeve por nuk parashikohet rrezik nga përmbytjet. Ky informacion do të përditësohet nga IGJEUM sipas llogaritjeve më të fundit hidrologjike dhe do të njoftoheni për çdo ndryshim në parashikimin e rrezikut të përmbytjeve.

PUBLICITET