Ky fund i vitit 2020 na sjell dimrin e vërtetë, ja si do të jetë moti ne vijim

Si gjithmonë në Shqipëri dimri vonon pak të vijë. Vitin e kaluar data 31 dhjetor ngjasonte më një ditë pranvere.

 

Por dhe pse vetëm 5 ditë larg ardhjes së një viti të ri dimri i vërtetë ka vendosur të vijë më herë! Në një lidhje për ‘Neës 24’, sinoptikania Adiola Bani tha se në ditët e fundit të dhjetorit priten vlera tipike të muajit të ft ohtë.

 

Moti këto ditë do të shoqërohet me tem peratura maksimale nga 12-13 gradë celsius. Këto vlera do të ruhen edhe për javën e parë të janarit, ndërsa ac ari i dimrit do të ndihet në javën e dytë të fillimit të vitit 2021.

 

“Kemi pasur temp eratura 15-16 gradë celsius. Pre sim që të kemi freskim të motit nga mëngjesi i së dielës dhe në vijim. Vlerat minimale do të zbr esin në vlerat tipike në -2 gradë celsius në zonën malore dhe ato mak simale do të jenë jo më shumë se 12-13 gradë celsius në zonat jugperëndimore të territorit.

 

Duke nisur nga dita e hënë deri më 31 dhjetor, presim vlera tipike të muajit që ndo dhemi. Sa u përket kushteve të motit, kemi pasur një paqëndrueshmëri duke nisur nga dita e djeshme, ku ka pasur dhe re shje shiu.

 

Nga mesdita e sotme dhe dita e diel do të ketë re shje mesatare dhe intensive në zonën jugore dhe më pak pre sim në veri. Në një pjesë të mirë të zonës malore do të kemi re shje bore. Në pjesën më të madhe të territorit do të kemi re shje shiu.

 

Sa u përket temperaturave të ajrit, pre sim që të kemi rënie të tyre 3-4 gradë celsius. Ditët e fundit të muajit dhjetor do të jenë temperatura tipike të muajit që ne ndo dhemi. Re shje bore do të ketë vetëm në zonën malore.

 

Sa i përket fillimit të Viti të Ri, java e parë e janarit do të jetë me tempe ratura më normale se ato të zak onshmet duke qenë se do të kemi vijim të temperaturave të muajit dhjetor. Java e parë e janarit do të ketë nga vlerat minimale në -2, deri në 13-14 gradë celsius.

 

Pre sim rikthim të vlerave tipike të janarit, apo dimrit ‘të vërtetë’ pas javës së dytë të muajit”,- tha Bani.

TE TJERA

spot_img