Sporti shqiptar sot mban zi për ndarjen nga jeta të mjeshtrit të madh Petrit Murzaku.

 

Pas tre viteve në regjim shtrati nga sëmundja e rëndë, Murzaku ka ndërruar jetë në moshën 88-vjeçare. Legjenda u rrëzua, duke lënë pas një histori të jashtëzakonshme sportive.

 

Në vitet 1948-1964, për 16 vite rrjesht, ai ishte sportisti universal që luajti lojrat me dorë, garat e vrapimit e kërcimit, por dhe sporte të tjera, duke qëne kampioni absolut i Partizanit dhe i ekipeve tona kombëtare.

 

Pak vite më parë RTSH e la të gjallë kêtë figurë me përmasa kombëtare, përmes dokumentarit “Legjenda Murzaku