Sali Berisha kërkon nga OBSH që të hetojë Shqipërinë, pasi sipas tij, ka një keqmenaxhim të tmerrshëm ngë Qeveria, për pandeminë.

 

“Keq menaxhim ekstrem i pandemise! Per rritjen me 50 here te raseve ditore me covid19 eshte rritur vetem me 0,3 here numri i shtreterve covid. Kjo eshte katastrofe.

 

Miq, menaxhimi i pandemise covid19 nga Edvin Hajduti eshte nje piramide mashtrimesh dhe vjedhjesh te pafundme ne çdo aspekt. Keshtu, me rritjen me 50 here te rasteve ditore me covid19 krahasuar me mesataren ditore prej 13,7 raste te periudhes 8 mars – 31 maj, jane shtuar vetem me 0,2 here shtretrerit covid19!

 

Sot me qindra dhe mijera te semure ne stad shtrimi ne spital presin te rendohen cdo ore dhe dite me shume ne shtepite e tyre ne pritje te nje shtrati ne spital.

 

127 e drejtorit te marre peng, transporton per ne spital vetem raste te renda ose shume te renda dhe vetem kur lirohet ndonje vend. Per menaxhimin e kesaj gjendje qe behet gjithnje e me dramatike, Kryepidemiologu tutkun i Surrelit, ne vend te se paku katerfishimit te shtreterve covid ne spitale, ka zgjedhur:

1-Shumfishimin e mashtrimeve kriminale ditore duke:
a-ulur me disa here numrin ditor te rasteve me covid19 nepermjet testimit te kufizuar,
b-pergjysmimin dhe fshehjen cdo dite te numrit te vdekjeve spitalore me covid19,

 

c-spotet televizive te ERT nga spitalet covid se ka plot vende bosh, ç-mashtrimet e perditshme te Ndrikull Hajnise se vende bosh ka dhe se po hapim te tjera,
d-vizita pothuaj javore prej 6 muajve te Edvin Hajdutit dhe ndrikull Hajnise ne korpusin e Universitetit Kristal te konfiskuar nga gjykata se do hapet se shpejti si covid 4 apo javen tjeter dhe ai nuk u hapet megjithese rastet me covid jane shtuar me 50 here.

 

Ky spital nuk hapet sepse nuk ka personel mjeksor as dhe paisjet e duhura per spital covid per hapjen e tij.
dh-mashtrimi i perseritur prej muajsh per hapjen se shpejti te spitaleve rajonale. Me gjithe rritjen me 50 here te numrit ditor te rasteve me covid19 asnje spital rajonal nuk hapet sepse nuk ka personel mjeksor.

 

Denoj me forcen me te madhe kete keqmenaxhim kriminal te pandemise nga Edvin Hajduti dhe i bej thirrje OBSH te nise urgjentisht nje hetim per kete keqmenaxhim ekstrem te pandemise nga narkoqeveria shqiptare”, shkruan Berisha, apo i njohur ndryshe edhe si “Doktor Vdekja” prej marsit të shkuar, kur edhe nisi pandemia./Tema