HYRJELAJMEAKTUALITETDo flemë me pak apo shumë? Të dielën ndryshon ora, ja si...

Do flemë me pak apo shumë? Të dielën ndryshon ora, ja si do lëvizin akrepat

Ashtu si çdo vit, java e fundit e tetorit, sjell me vete ndryshimin e orës.

Në natën e së shtunës, 24 tetor, duke u gdhirë dita e diel, në orën 03:00, duhet të kthejmë mbrapsht akrepat për 60 minuta për t’i vendosur në orën 02:00.

Në këtë mënyrë rikuperojmë orën që “humbëm” në fund të marsit duke vijëzuar orët me lëvizjen e diellit. Do të flemë një orë më shumë në mëngjes, por do të humbasim një orë dritë natyrale në mbrëmje.

Kjo mund të konsiderohet dhe era e fundit e ndryshimit të orës, pasi shumë vende vitin tjetër do të zgjedhin nëse do të mbajnë orën ligjore apo atë diellore për gjithë vitin.

TE TJERA

spot_img