Biznesmeni gay Elton Ilirjani në një lidhje me Skype në emisionin “Abc-ja e mëngjesit” duke folur për paragjykimet me të cilat përballet,

tha ndër të tjera se merr mesazhe nga shumë meshkuj shqiptarë, të cilët nuk mund të flasin hapur për shkak të mentalitetit të shoqërisë. Megjithatë, ai shton se “shqiptarët nuk janë zgjedhja më e mirë” për të.

“Privatisht më drejtohen shumë persona, mund të më drejtohen mbi 250 çuna nga Shqipëria. Shqiptarët janë të frustuar, kanë dëshirë të kenë një marëdhënie biseksuale, por nuk i bën me faj se është shoqëria e tillë, se nuk mund ta shijojnë të bukurën dhe të jenë të lirë sepse ua ndalojnë komunistat.