Në të gjithë Evropën, qeveritë po ndërmarrin kufizime të reja për të luf tuar një valë të dytë të infeksioneve dhe disa prej tyre kanë rikthyer karantinën.

Po Shqipëria a rre izikon mbylljen?

Skënder Brataj shpjegoi në Opinion se koronavirusi ka pë sua r m ut acione që prej muajve mars, prill dhe maj dhe tashmë shfaqet me simptoma të ndryshme.

Megjithatë ai theksoi se me uljen e temperaturave, që sjell gripin dhe sëmundje të tjera stinore organizmi do të jetë më i ekspozuar ndaj Covid-19.

Ai vlerësoi se duhet mbajtur maska për të parandaluar përhapjen e koronavirusit ndërsa shtoi se me këto shifra që kemi aktualisht nuk rre zi kojmë mbylljen por kufizime të tjera.

“Në verë virusi humbi shumë veti por në temperatura të ulëta ai mbijeton më kollaj. Vi rul enca me gripin bashkë kthehen në një problem më të madh. Format më të lehta janë temperatura, humbja e shijes. Këto shenja nuk ishin në muajt mars, prill, maj.”