“Po shkoj për punë…”/ Burri gënjen gruan dhe martohet me një tjetër, ajo i bën atë që nuk ua merr mendja

Një ngjarje aspak e këndshme ka ndodhur në një kishë katolike romake në Chainda, në një zonë të kryeqytetit Lusaka.

Një grua e tërbuar nga inati ka hyrë në kishë bashkë me fëmijët e saj dhe me forcë e dhunë ka kërkuar ndalimin e martesës së burrit të saj me një grua tjetër.

Abraham Muyunda i ka thënë gruas së tij, Caroline Mubita se do të shkonte jashtë qytetit për punë, ndërsa fqinjët i kishin thënë gruas se burri po niset për tu martuar.

Nga kjo gjë Caroline Mubita e ka ndjekur ndërsa ka prishur ceremoninë martesore. Në videon që po bën xhiron shihet që gruaja me vrull shkon në altar dhe thotë se martesa nuk do të vijojë.

Mubita shprehet se:

Kjo martesë nuk mund të vazhdojë … ky burrë këtu është burri im.
Pas kësaj shihet që dhëndri habitet, ndërsa nusja nuk shfaq ndonjë reagim.

Gruaja e pretenduar e burrit, ka deklaruar se kjo mund të jetë lojë pasi nuk e besonte realitetin kjo ngaqë ccifi nuk ishte grindur kurrë.

Gruaja:

Ky burrë është burri im. Ne nuk jemi divorcuar ”, i tha ajo, duke shtuar se“ asnjëherë nuk u grindëm … Nuk e di se çfarë po ndodh këtu.

Mediat lokale thonë se Muyunda tashmë është marrë nga policia. Sipas OKB, Zmabia ka sy sisteme martese, njëri i bazuar në ligjin tradicional i cili toleron poligaminë, dhe tjetri në ligjin e statutit modern, ndërsa sistemi i dytë dënon ata që shpallen fajtorë për poligami.

TE TJERA

spot_img