Lumi Ishëm del nga shtrati: Uji s’ka për të lënë gjë në këmbë

169

Reshjet e denduara të shiut kanë bërë që lumi Ishëm të dalë nga shtrati.

Mësohet se disa parcela janë përmb ytur, ndërkohë që rre zikohet që të ketë përmb ytje në fshatrat Murqinë, Mallkuç, Bilaj dhe Mazhe. Po kështu, niveli po rritet edhe niveli ujit në fshatin Murqinë, ku aktualisht janë mb ytur disa hektarë me tokë bujësore.

Moti i keq ka pushtuar vendin. Qytetet si Tirana, Durrësi dhe Vlora janë zgjuar sot nën ujë. Shumë rrugë të qyteteve janë të mbuluara nga uji, ndërkohë është krijuar edhe shumë tr afik.

Ndërsa, në qarkun e Korçës për shkak të motit të keq ka ndërprerje të energjisë elektrike. Po kështu, ka pasur edhe rrënie gurësh në aksin Elbasan-Librazhd, ku ka probleme në qarkullimin e mjeteve.