Në Romë kanë vërshuar protestat kundër masave anti-Covid dhe përdorimit të maskave në publik. Mbi 4500 persona kanë marrë pjesë në “Marshimin e Çlirimit” të mbajtur në San Giovanni.

Alessandro Gallo, është njëri prej nismëtarëve të protestës. Ai ka deklaruar se tubuesit po protestojnë për “lirinë e zgjedhjes terapeutike”. Numri i protestuesve pritet të rritet në ditët në vijim.