Për çfarë ndihmon një sapun i vendosur në çarçaf gjatë gjumit?

200

Të flesh mirë natën nuk është një detyrë e lehtë për të gjithë. Ka shumë njerëz që kanë vështirësi të flenë natën dhe kjo mund të jetë për shkak të arsyeve të ndryshme.

- PUBLICITET -

Disa kanë ankth, të tjerët mund të mos jenë të qetë ndërsa të tjerët kanë sindromën e këmbëve të lodhura. Cilado qoftë arsyeja, të mos jesh në gjendje të flesh është shumë e bezdisshme dhe mund të ketë një ndikim serioz në jetën tonë të përditshme.

Atëherë, si mund të ndihmojë një sapun livando që vendosni në çarçaf?

Në një episod të shfaqjes televizive, Dr. Oz, mjeku i famshëm foli për një trajtim të çuditshëm për sindromën e këmbëve të shqetësuara që duket se është efektiv: vendosjen e sapunit në çarçafët tuaj dhe më saktësisht sapunit të livandës, që duket se ka efekt qetësues. Vendosni një copë sapun livando midis çarçafëve në këmbë çdo natë. Do të vini re se spazmat dhe ngërçet zvogëlohen dhe i ndjeni këmbët tuaja më të qeta! Vlen të provohet, apo jo?

Sindroma e këmbëve të lodhura

Sindroma e Këmbëve të Qetë, ose RLS, është një çrregullim i gjumit që karakterizohet nga një dëshirë e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët tona. Zakonisht është më keq gjatë natës dhe ndodh kur një person dëshiron të pushojë. Problemi zvogëlohet kur lëviz, por simptomat rishfaqen sa më shpejt që lëvizja të ndalet. Si rezultat, është e pamundur që dikush të flejë.

- PUBLICITET -