25 sht atori shënon ikjen e At Zef Pllumit në amshim Zef Pllumi qe frat françeskan, publicist e shkrimtar.

Me prirje përgatitore për kah historia para se të ndërmerrte ka lvarin, me të arritur lirinë merr ndër duar frerët kulturorë të trashëgimisë françeskane.

I pagëzuar Prenkë, lindi më 28 gusht 1924, i biri i Gjergj Tomës dhe Luke Mrisë, u lind nga e ëma në një zabel në tëbanin e tyne në bjeshkë.

Më poshtë po sjellim këtë thënie të Zef Pllumit që është aktuale gjithmonë:

“Ky popull, edhe me i shtie opangën në gojë, s’bërtet”.