Situata në shkolla në të gjithë vendin është përkeqësuar, por qeveria nuk ka marrë asnjë masë as për të frenuar përhapjen e shpejtë të koronavirusit ndaj situata eshte problematike.

10 ditë mësim nga 120 minuta në ditë me 4 orë 30 minutash, që të identifikohen mbi 260 nxënës e mësues me koronavirus. Për më tepër këtu nuk përfshihen persona që nuk kanë deri tani simptoma, pasi Instituti i Shëndetit Publik u bën tampon vetëm atyre që kanë shenja të Covid-19.

Nga informacionet që vijnë nga disa shkolla të vendit, rreth 160 mësues dhe staf, si dhe mbi 100 nxënës janë të infektuar, por nuk është marrë asnjë masë për të ndërprerë zinxhirin e infektimit.Ndaj tregohuni te kujdesshem dhe ruani distancimin social.

Por në shumë shkolla kjo dihet mirë dhe po flitet gjerësisht e me shqetësim nga qytetarët.