Sinoptikan i televizionit grek jep paralajmërimin: Cikloni do rikthehet në ditët në vijim, por do pre kë këto qytete shqiptare

156

Klearhos Marousakis, sinoptikan i televizionit grek Open par alajmëron se Mak thi ′′i luleve” do rikthehet në ditët e ardhshme.

 

Ai e ka fjalën për ciklonin që god iti Greqinë dhe që në fundjavë do të rikthehet me egë rsi në shumë pjesë të vendit fqinj.

 

Por sipas hartave që tregon sinoptikani grek, e rre zikuar është edhe Shqipëria e jugut dhe zona veri perendimore që korespondon me Lezhën e Shkodrën. AI thotë se këtë të shtunë, moti i keq do të g odasë Greqinë me shira dhe stuhi të mëdha në perëndim dhe verilindje.

 

Rritja e rre zikut të përmb ytjeve paraqitet nga ishujt Jon, në zonën e Epirit dhe Peloponezi perëndimor por edhe Maqedonia Lindore, Traka dhe ndoshta Egjeu verilindor.