Situata kritike në lidhje me zhvillimin e pandemisë së koronavirusit në Greqi, ka bërë që të dalë sot në një konferencë për mediat kryeministri Kyriakos Mitsotakis.

Megjithëse, siç njoftoi zëdhënësi i qeverisë Stelios Petsas, kryeministri nuk po flet për një “bllokim”, mesazhi është i qartë për atë që duhet bërë për të mos marrë masa më të ashpra.

Kryeministri përsëriti se” virusi është këtu “dhe ne duhet të mësojmë të jetojmë me të për sa kohë që ekziston asnjë vaksinë dhe asnjë kurë. Në të njëjtën kohë, megjithatë, vendi është më i përgatitur se në të kaluarën.

Situata, veçanërisht në Atikë, mbetet në “të kuqe”, me numrin e rasteve që janë çdo ditë tejkalojnë 200. “Ne e dimë që duke mbyllur aktivitetet transmetimi i virusit zvogëlohet. Ishte mësimi i Pranverës, por na kushtoi shumë. “Bllokim” nënkupton bizneset e mbyllura dhe papunësinë.

Më pak të ardhura publike dhe recesioni i madh. Dhe nëse nuk do të kishim ndërhyrë në kohë me një program të guximshëm dhe gjithnjë në zhvillim për të shpëtuar ekonominë, gjërat do të kishin qenë shumë më keq.