‘Më dogjën për një pikë ujë’, fjalët e fundit të Mentije Dumanit çdarë i ndodhi në kampin e Al Hol: Mos më kryeni rite islame kur të vdes

200

Gazetari Julian Kasapi ka dhënë detaje lidhur me vd ekjen e të moshuarës Mendije Dumani, e cila kishte shkuar në kampin sirian për të ndenjur pranë nipit dhe mbesës së saj.

I ftuar në emisionin “Open”, Kasapi tregoi se e moshura ishte përkeqësuar pasi kishte pësuar paralizë në këmbë, dhe ishte dërguar në spital. Por për shkak të përp lasjeve në terren, spitalit i ishte ndërprerë uji.

“Mentije Dumani është lënë pa ujë në spital. Pësoi paralizë në këmbë dhe u përkeqësua gjendja shëndetësore. Fjalët e fundit ishin “më dog jët për një pikë ujë”.

Nuk do që t’i ndiqen ritet fetare të myslimanëve. E ka lënë amanet si një lloj proteste,”-tha gazetari.