6 refugjatë afganë u kapen nga policia në zonën e quajtur “Enkelana” në Pogradec. Dy familje me 3 fëmijë, 2 prej familjeve minorenë kishin udhëtuar në këmbë nga kampi në Greqi drejt Korçës dhe nga Korça në Pogradec. Ata janë shprehur se kishin ecur pre 7-8 ditësh për të mbërritur deri në Pogradec.

 

Mes lotësh një vajzë e re tha se: nuk jam terr oriste. “Emri është Madis, po vijmë nga Greqia, kaluam ne Korçe. Ne duam të shkojmë në një vend më të mirë, sepse duam të shkollohemi. Unë dua të shkoj në shkollë, jam shumë e re, kam nevojë të shkoj në shkollë, nuk dua para, as ushqim. Është shumë e vështirë.

Policia na ka kapur por ne nuk jemi terr orist.” Njëra prej vajzave adoleshente kërkonte të ikte në Tiranë tek nëna e saj. Ata u shprehën se po tentojnë të ikin në një vend më të mirë drejt BE. Ata u morën nga policia kufitare dhe u transportuan drejt Korçës për procedura të mëtejshme.