Historia e trishtë! Nuk fliste me nënën e saj, pasi ajo jep shpirt vajza rrëqeth: A ta kisha dhe njëherë t’i thoja vetëm sa e dua e pastaj të ikte

357

Thuhet se nënë nuk të bëhet askush në këtë botë dhe se vetëm nënë nuk blen dot, por kur i kemi ato nuk i vlerësojmë aq sa duhet dhe nuk ua tregojmë sa i duam. Madje ka edhe raste kur dhe i lëndojmë.

Kështu ka ndodhur edhe me një vajzë, ajo e ka kuptuar se sa shumë e donte nënën e saj, pasi iku nga kjo botë. Vajza ka thënë fjalë prekëse për nënën e saj.

Fatkeqësisht, asnjë qenie nuk është e përjetshme. Si të gjithë të tjerët, një nënë përfundon duke na lënë një ditë. Një ditë që fëmijët e pikëlluar nuk do ta harrojnë kurrë.

Vajza ka thënë se kur humb nënën është njësoj si të humbësh një pjesë të shpirtit. Vajza ka thënë ka thënë:

Ndihem shumë keq sikur ta kisha edhe vetëm njëherë këtu t’i thoja vetëm se e dua shumë dhe pastaj të ikte nga kjo botë.

Vajza nuk kishte folur për vite me nënëne saj. Për të gjithë humbja e nënës është shumë e vështirë, por duhet pasur fuqi për ta kaluar dhe të mbështetesh te të dashurit e tjerë.