Test është për gjeni: Cila zebër po e shikon kamerën?/ E gjeni dot se 99% dështojnë, provojeni

146

Një foto e një fotografi të kafshëve u bë virale sepse përdoruesit në Twitter nuk ishin dakord se cila kafshë po shikonte në kamerë. Përsëri dhe përsëri iluzione optike dhe iluzione me ngjyra befasojnë përdoruesit e rrjeteve sociale.

 

Në të kaluarën, ngjyra e një fustani ishte diskutuar shumë në internet, drejtimi i një mace u diskutua, dhe një iluzion akustik shkaktoi një ndjesi tjetër. Dhe fotografia më e re nën iluzionet optike është një foto nga Serengeti në Kenia. Ajo tregon dy zebra, megjithëse nuk është e qartë se cila nga të dyja po shikon kamerën. Madje nuk është e qartë nëse ka një zebër të tretë në mes të figurës.

 

 

Fotografia është bërë nga fotografi indian i kafshëve Sarosh Lodhi. Disa përdorues madje besojnë se Lodhi redaktoi foton për ta bërë atë një mister. Vetë Lodhi tani ka folur. Për t’i dhënë fund diskutimit dhe për të krijuar qartësi, ai shpjegoi se cila zebër po shikon kamerën. Siç thuhet më tej, “në përputhje me rrethanat”, zebra në të majtë të figurës shikon drejtpërdrejt në kamerë.

Lexo edhe:   Befason Sazan Guri: Gratë shqiptare 45-50 Vjeç nuk e bëjnë me burrat, kjo është arsyeja që ata i tradhtojnë