Përse po digjen makinat? Mekanikët tregojnë gabimet që bëjnë shoferët në Shqipëri

Këto njolla të zeza që shihni janë të një automjeti që u dogj pak minuta pas mesnatës së të dielës në zonën e “Kodrës së Diellit”. Dyshimet e policisë janë që zjarri ka rënë për shkak të një shkëndije elektrike.

Një makinë, është djegur në berat këtë të hënë, teksa ka qenë e parkuar. Zjarrëfikëset kanë mundur të shuajnë flakët, ndërsa ndryshimet janë që zjarri ka rënë për shkak të një defekti teknik.

Muaji gusht është shoqëruar me djegien edhe të disa makinave të tjera. Në vetëm 24 ditë janë shkrumbuar mbi 10 automjete, mes tyre edhe një autobus i një linjë urbane. Por çfarë thonë ekspertët autoteknikë, për shkaqet e makinave që marrin flakë, kryesisht në ecje?

Kedi, është elektroaut dhe nga servisi i tij ai na shpjegon se tre janë shkaqet kryesore që në makinë të marrë flakë.

Ashtu siç sugjerojnë xhenerikët dhe elektroautët, makinës duhet ti bëjmë kontrolle dhe shërbime të shpeshta me qëllim që të eliminojmë rreziqe të tilla si marrja e makinës flakë në ecje.

TE TJERA