Plani që s’e çoi dot në fund! Firdes Çekiçi që i biri i preu kokën me kosë, donte të largonte mbesën nga Shqipëria

130

Firdes Çekiçi, e moshuara nga Buçimasi që vdiq në mënyrë makabre, pasi i biri i pr.eu ko.kën me kosë, prej kohësh kishte planifikuar largimin e mbesës nga Shqipëria. Mësohet se e ndjera, donte që 15-vjeçaren ta çonte tek e ëma e saj, që prej kohësh jeton në Itali, pas divorcit me autorin e kr.imit të rëndë, Olsi Çekiçi.

Madje dy ditë para ngjarjes, Firdesi, kishte dërguar mbesën që të aplikonte për të bërë pasaportën. Ajo kishte ndjerë që situata në shtëpi sa vinte e tensionohej dhe donte që e mitura të kishte një jetë më të mirë, por nuk arriti ta çonte dot deri në fund këtë plan.

Tashmë, adoleshentja ndodhet në Shqipëri dhe ende në gjendje të rë.nduar psikologjike për shkak të tme.rrit që pa me sy. Anëtari tjetër i familjes, vëllai i Olsi Çekiçit do të shkojë gjithashtu në Itali, ku ndodhet edhe motra e tij.

Një ditë më parë, Gjykata e Korçës la në b.urg 44-vjçarin që ka edhe pro.bleme të shëndetit mendor. Ai tro.nditi Pogradecin pak ditë më parë, teksa I pr.eu ko.kën nënës së tij me k.osë dhe ia vari në derë. Pavarësisht kr.imit, 44-vjeçari nuk ka shfaqur pendesë dhe është shprehur se kjo ngjarje do të ndodhte një ditë.