Nese e keni kete bimen ne shtepi, ju jeni njeriu me me fat. Ja cila eshte arsyeja

173

Njihet ndryshe si “bima e pavdekshmrisë” dhe mbi të gjitha që i sjell të mira shëndetit të çdokujt nga ne qe e ka ate ne shtepi.

Thuhet se bima aloe vera erdhi nga Afrika e Veriut dhe dokumentacioni i parë i njohur i përdorimit të saj nga ana medicinale, ishte në librin e lashtë egjiptian “Papirusi Ebers”, i cili ka dhënë dymbëdhjetë receta të ndryshe.

Që atëher, kjo bimë është përdorur në të gjithë botën si një lule dekorative dhe më e rëndsishmja, si një ilaç shërimi.

Nëse keni një bimë aloe vera do të përfitoni shumë, kryesisht për shkak të vetive të saj medicinale te cilat jane me te vertete te pazevendesueshme.

Ja disa nga përfitimet që mund te merni nga xheli që përmban në brendësi kjo bime:

Shëron djegiet. Shëron pl.agët. Zbut aknet dhe ekzemat. Zbut skuqjen dhe problemet e tjera të lëkurës.

Mund të përdoret si il.aç anti-kruajtje. Redukton rrudhat.

Ju ndihmon për të pasur flokë të shëndetshëm, dhe për parandalimin e rënies së tyre.

Hidraton lëkurn. Mund të përdoret si një xhel rroje.