Festa e Bajramit bashkon shqiptarin me shokun pas pas 30 vjetëve: Lumturi e madhe!

152

Përkundër ndalesave, festë e madhe në familjen Lahu, ata festojnë bajramin, synet inë dhe takimin pas 36 vitesh.

Festa në familjën Lahu ka filluar. Antarët e saj janë berë bashkë ,për të festuar në këte form festen e Kur ban Bajramit. Por, kanë edhe një motiv tjeter për të kremtuar.

Por është edhe një ngjarejë tjeter e rëndësishme, që e bënë më të madhe ketë fëstë ne familjen Lahu nga Shipoli I Mitrovicës.

Pas 30 vitesh për Kurban Bajram, Sefedin Lahu ka takuar shokun e tij boshnjak. Hajredin Serifovic e ka pritur 36 vjet këtë moment.

Pavarësisht dëshirës së familjes Lahu për të festuar , kjo bie ndesh me rregullat që ka dhënë BIK dhe institucionet tjera.

Për banorët e komunës së Mitrovicës po edhe për të gjithë myslimanët ky ka qenë një ndër festat më të vecanta për nga mënyra se si është festuar.