Pamje të rralla të kometës/ Ndodh 1 herë në 7000 vjet, ja kur pritet të arrijë pikën më të afërt me Tokën (Foto)

194

Pamje të rralla u shkrepën këtë fundjavë nga kometa Neoëise, e cila i është drejtuar Tokës, por është e dukshme vetëm në hemisferën veriore.

Pikën më të afërt me planetin tonë, kometa pritet ta arrijë në 23 korrik. Neowise u zbulua nga NASA vetëm në muajin mars dhe vjen nga një distancë prej 10 3 milionë km. që do të thotë, katër herë më larg se Hëna.

Shumë njerëz thonë se e kanë parë atë me sy të lirë, pa qenë nevoja të përdorin pajisje të veçanta. Pas këtij “rrugëtimi” të rrallë, Neoëisë pritet t`i afrohet sërish Tokës pas vetëm 6,800 vjetësh.