Ndodh mrekullia! I paralizuari arrin të ecë pas shumë viteve

144

Një baba 29-vjeçar në SHBA që mbeti i paralizuar nga mesi e poshtë, ka filluar të ecë sërish pas një implanti në trurin e tij.

Kjo lloj procedure ishte e para herë e bërë në të gjithë botën dhe dha rezultatet pozitive.

Jered Chinnchock, 29 vjeç, nga Uiskonsin, u paralizua në vitin 2013 dhe është pacienti i parë që po hedh hapat vetë pas dëmit shkatërrues që mori.

Ky mjet elektronik lidhi neuronet në këmbët e Jered me trurin e tij. Atij i duhet thjeshtë të mendojë për të ecur apo të qëndrojë në këmbë, dhe mund t’ia dalë.

Shkencëtarët më parë besonin se lidhjet e neuroneve poshtë shtyllës kurrizore do të ishte e pamundur të funksiononin pasi një person paralizohej.