Na gjuajnë me gurë, sepse jemi të varfër”, rrëfimi i 5 jetimëve ta thyen zemrën

201

Pa bukën e përditshme, me këmbë të zbathura, me pak rroba e të shtrirë në disa dysheke në të cilët flenë natën, është kjo drama me të cilën po përballët 6 anëtarët e familjës Dizdari
në Lezhë.

Dava Dizdari, nëna e të vegjelve e cila përballet me shumë sfidat e jetës, e vetme për të rritur 5 fëmijët e saj jetim. Portreti i saj, tregon sa shumë e kanë rënduar hallet dhe sakrificat që kalon çdo ditë për të mbajtur me në jetë jetimët e saj.

Ajo tregon se nuk i zë gjumi natën fëmijët kur janë pa ngrënë bukë, ndërsa apelon për ndihmë, pasi ka humbur çdo llojë shprese.

Besada, është vetëm 13 vjeçe, dhe çdo ditë shkon te tregu i rrobave dhe lutet të punojë, për të siguruar ndonjë të hollë për vellezërit dhe motrën e saj, pasi ajo thotë se
çdo ditët e më shumë i kalojnë duke ngrënë bukë thatë.

Në Shkollë nuk kanë as shokë, pasi të gjithë i përbuzin dhe i largojnë sepse janë të varfër

Një realitet i dhimbshëm për 5 jetimët dhe nënën e tyrë, por të gjithë ne mund ta ndryshojmë, duke u dhënë shpresë se jeta është e bukur.

Per te ndihmuar familjen Dizdari, kontaktoni ne nr +355 69 289 7990