Re shje dhe “vje shtë” në mes të qershorit, mësoni çfarë surpri zash sjell moti në ditët e ardhshme

118

Muaji Qershor i këtij vitin më tepër të kujton vjeshtën se sa verën ndërsa edhe dita e sotme ka patur mot të paqëndrueshëm shoqëruar me re shje shiu.

 

Sasia më e lartë e re shjeve për sot u regjistrua Tiranë me 27.8mm shi, sasi kjo e akumuluar brenda afatit kohë të pak orëve pasi re shjet ishin në formën e st uhive dhe rre besheve.

 

Re shje shiu ka patur edhe në qytetin e Elbasanit me 7.0 mm shi ndërsa më qytetet e tjera të vendit reshjet kanë qenë më të dobta dhe sasi më të pakët se 7mm. Temperatura më e lartë për sot u regjistrua në qytetin e Beratit me 27ºC ndërsa për Kryeqytetin 25ºC.

 

Tendenca e këtyre ditëve rreth situatës meteorologjike do të vijoj edhe për ditën e nesërme. Moti do të jetë me kthjellime dhe alternime vranës irash deri në orët e mesditës shoqëruar me re shje shiu të dobta dhe lokale.

 

Nga orët e mesditës deri në ato të pasdites përsëri re shje shiu në formën e shtrën gatave dhe stu hive më tepër të përqëndruara në relievet kodrinore-malore në lindje të vendit.

 

Sa i përket temperaturave ato në vlerat e mëngjesit parashikohen nga 9ºC në zonat malore deri në 16ºC në ato bregdetare ndërsa për vlerat e mesditës pritet rritje e lehtë nga 25ºC në relievet malore deri në 30ºC në ato të ulta e bregdetare.