Ndodh fenomeni i rrallë! Breshkat gjigante “pùshtojnë” bregdetin e Lezhës

235

Bregdeti i Lezhës ka nxjerrë breshka të përmasave të ndryshme të ngordhura, i cili konsiderohet fenomen i rrallë për këto brigje.

 

Sot ka dalë një breshkë ujit me përmasa deri në 400 kg, kryesisht në lagunën e Patokut në Kurbin por janë rikthyer në det nga ambientalistët dhe vullnetarët pa u dëmtuar.

 

Ende nuk dihen shkaqet që kanë çuar në ngordhjen e këtyre gjallesave detare me përmasa të mëdha. Ambientalistët po punojnë për përcaktimin e shkaqeve që kanë ndikuar në ngordhjen e këtyre gjallesave detare.(A.M/Faxweb.al)