Keto 10 gabime i bejme gjithmone me mishin, mesojni qe mos ti perserisni me

230

Në kuzhinë shpesh bëjmë gabime që mund të shkaktojnë probleme shëndetësore pak a shumë serioze. Këtu janë 10 gabime që nuk duhet të kryhen kur shkrijmë ose përdorim mishin.

 

Vendosni mishin e ngrirë në ujë të nxehtë

Ne zakonisht e bëjmë këtë për të shpejtuar procesin e shkrirjes, por është një ide shumë e keqe, sepse në këtë mënyrë krijojmë një terren të favorshëm për bakteret. Në vend të kësaj përdorni ujë të ftohtë, nën temperaturën e dhomës. Kjo është një mënyrë e sigurt dhe e shpejtë për të shkrirë mishin: Mos harroni të ndryshoni ujin çdo gjysmë ore për të shmangur formimin e baktereve.

 

E shkrijmë mbi sipërfaqen e banakut. Ne mendojmë se është një mjedis i ngrohtë që mund të lehtësojë procesin, por jo. Duhen shumë orë për të shkrirë mishin dhe nëse është jashtë frigoriferit për më shumë se dy orë rrez. ikoni ta prishni atë. Nëse e vendosim atë në banak pa një pllakë, e ekspozojmë atë në baktere të mëtejshme.

 

E vendosni mishin në raftin e sipërm të frigoriferit. Ne duhet të organizojmë hapësirën e frigoriferit mirë. Nëse e vendosni sipër në frigorifer, lëngjet e mishit të papërpunuar mund të hidhen në ushqime të tjera. Nuk i lani duart. Nëse do të mund të shihnim sa baktere janë në duart tona, do t’i kalonim ditët duke i larë ato. Përpara dhe pas trajtimit të ushqimit, ne duhet ta marrim atë si një zakon, për shëndetin e të gjithëve.

 

Mikrovala. Disa ekspertë theksojnë se furra me mikrovalë është një vend ku bak.teret shumohen, por të tjerë thonë se nëse ushqimi gatuhet menjëherë nuk ka problem. Lani mishin. Mirë, por sapo ta bëni këtë, duart tuaja dhe çdo gjë që ka ardhur në kontakt me lëngjet e mishit janë të mbuluara me baktere! E gatuan pa shkrirë. Është një proces i sigurt nga pikëpamja shëndetësore, por rezultati është se mishi do të bëhet më i fortë.

Lexo edhe:   Pse duhet ta mbyllni gjithmonë derën para se të flini

 

Pjatë e pisët. Nëse përdorni një pjatë që ka qenë në kontakt me lëngjet e mishit, është më e lehtë për të transmetuar bak. teret. Gjithmonë lajini mirë!. Nuk lani sfungjerin dhe telin e enëve si duhet. Ju duhet t’i pastroni ato çdo ditë, a e dini se sa baktere mund të përmbajnë?. E marinoni mishin keq. Edhe procesi i marinimit mund të jetë i rrezikshëm