E fundit! Familja e 15-vjeçares së përdh unuar merr vendimin drastik, vjen lajmi se në pallat….

272

Lajmi i për dhu nimit të 15-vjeçares t ronditi gjithë opinionin publik.

Familja e saj ditët e fundit ka dhënë disa intervista ku me dhi mbje rrëfenin si e kishin mësuar të vërtetën e hidhur. Sot mësohet se familja e 15-vjeçares së pë rdh unuar nga roja i shkollës dhe 3 shokët është larguar nga lagjja ku jetonte më parë drejt një tjetër qyteti.

Një gjë e tillë u bë i ditur nga drejtoresha e Përgjithshme e Politikave në Ministrinë e Shëndetësisë, Merita Xhafaj në mbledhjen e “Aleancës së Grave Deputete”, e cila sqaroi se ky vendim është me qëllim mb rojtjen e vajzës dhe familjarëve të saj pasi jetonin në një pallat me abu zuesin.

“Vajza sot është në rr ezik për kr im pasi brenda një hyrje në pallat, në katin e dytë banon dhu nuesi dhe djemtë e tij rrinë te shkallët, dhe në katin e 3 banon familja me vajzën. Është duke u dhënë ndihma mjeko ligjore, që nga ora 12 e drekës pranë qendrës “Lilium” ku do të strehohet për 72 orë.

Ndërkohë pas shumë përpjekjesh me familjen, më në fund ka pranuar që të lëvizë”, tha Xhafaj. Për deputeten Vasilika Hysi kjo ngjarje ka dëshmuar se kanë dështuar të gjitha institucionet për mbrojtjen e fëmijëve,

“Ne kemi dështuar në mbrojtjen e fëmijëve, ju mund të thoni se jemi shumë mirë por mua më vjen t urp, jemi të dështuar. Po të bëjmë sot një fushatë në të gjithë shkollat dhe të kërkojmë nga fëmijët se kush i ka nga cmuar besoj se shifrat do të jenë shumë të larta dhe ne të tëra nuk do të kemi fytyrë jo vetëm të bëjmë kështu mbledhje, por të dalim në rrugë.

Si mundet policia komunitare që shikon parrullat dhe nuk njofton nuk reagon. Në kuadër të kësaj ne si deputete duhet të bëjmë një nismë konkrete, përndryshe le të lëmë mandatet dhe të vijojmë karrierat tona ku ne mund të bëjmë më shumë”, është shprehur Hysi.