Prekëse! Një i moshuar ndihet i turpëruar teksa numëron ngadalë qindarkat në dyqan, veprimi i arkëtares do ju përlotë

275

Jetojmë në një shoqëri në të cilën të moshuarit janë lënë mënjanë.

Shumë veta mbeten vetëm, jetojnë në varfëri, marrin ushqim jo të shëndetshëm dhe, për fat të keq, shumë shpesh nuk i dëgjojmë as i shohim ato. Me pak fat ne të gjithë do të plakemi dhe sigurisht askush nuk dëshiron të harrohet apo të anashkalohet.

Pikërisht për këtë arsye ne duhet të përpiqemi të jemi pak më të respektueshëm dhe bujarë ndaj atyre që, pasi kanë jetuar një jetë plot gëzime dhe dhimbje si gjithë të tjerët, meritojnë të konsiderohen nga shoqëria. Hi storia e mëposhtme me të vërtetë na ka ng acmuar sepse jo të gjithë do të silleshin si kjo arkëtare, e cila duhet të merret si shembull.

Inc identi ndodhi në fillim të nëntorit dhe u regjistrua nga kamerat në një dyqan ushqimesh në Misisipi, në Shtetet e Bashkuara. Brenda supermarketit, gjatë orarit të pikut, një burrë i vjetër është në arkë dhe për të paguar faturën ai nxjerr një grusht me monedha nga xhepi i tij.

Por burri menjëherë ndj en turp. Ai është kaq i shq etësuar saqë nuk mund të llogarisë paratë dhe merr kohë të gjatë. Duart e tij dr idhen dhe zëri i tij tr onditet kur përpiqet të kërkojë falje për të gjithë në rresht dhe me arkëtaren. Por askush nuk mund të priste rea gimin që bëri arkëtarja. Spring Herbison Boëlin atë ditë ishte pas plakut në rresht për të paguar dhe filmoi gjithçka.

Postimi i tij në platformën Facebook, në të cilën tregon in cidentin, është shp ërndarë me mijëra herë: “Një arkëtare e mrekullueshëm kapi duart ne rvoze të burrit dhe i tha: ‘Nuk duhet të br engosesh për asgjë, ne e bëjmë së bashku’. Burri i vjetër vazhdoi të kërkonte falje, ndërsa i thamë se nuk kishte asnjë pr oblem.

Në fund ai arriti të paguante dhe u largua nga dyqani”, shkruan Spring. Spring ishte shumë i em ocionuar nga gjesti i dashur i arkëtares dhe në Facebook shkroi: “Pashë këtë grua fantastike në sy dhe i thashë asaj: ‘Faleminderit për durimin tënd me atë njeri të moshuar’. Ajo tundi kokën dhe tha: “Nuk duhet të më falënderosh.

Ajo që nuk është e mirë është se si shoqëria sillet në përgjithësi, kemi harruar se ne duhet të jemi në solidaritet me njëri-tjetrin!’. Do të doja të nd iqja shembullin e saj!”. Mendoni se si bota do të ishte më mirë nëse ne të gjithë të tregonim pak më shumë respekt dhe ndjeshmëri ndaj të tjerëve, ashtu siç bëri kjo grua e mrekullueshme!