Mund të merrni lloj lloj sëmundje, ja cili është vendi më i ndotur se dhe vetë tualetet nëpër aeroporte

215

Nëse doni të qëndroni të shëndetshëm gjatë udhëtimit nëpër aeroport, duhet patjetër të lani disa herë duart. Një studim i ri zbuloi se vendi më i pistë në aeroport janë koshat plastikë që i përdorim për të vendosur sendet tona personale apo këpucët.

Studimi, botuar në revistën BMC Infectious Diseases, gjeti viruse në gjysmën e mostrave të tabaka në Aeroportin e Helsinkit në Finlandë.

“Kutitë plastikeqë përdoren gjatë kontrollit të sigurisë ishinzakonisht të kontaminuara,” shkruajnë studiuesit. Këto kuti preken potencialisht nga disa qindra pasagjerë në ditë dhe mbijetesa e virusit dihet se zgjatet.

Pasagjerët nuk kanë shumë zgjidhje në përdorimin e koshave të përhapur gjerësisht. Ajo çfarë habiti gjatë studimit është se banjot e aeroportit kishin higjenë shumë herë më të mirë sesa kutitë plastike.

Nuk u gjet asnjë virus në shumicën e zonave të tualeteve të studiuara nga shkencëtarët.