Ky ekuacion ka bërë lëmsh gjithë rrjetin/ Cila është përgjigjia e saktë?

274

Një ekuacion matematikor është publikuar në “Tëitter” nga një vajzë e quajtur Em. Qëllimi i saj ishtë të sfidonte njerëzit të zgjidhnin këtë ekuacion kaq të thjeshtë 8÷2(2+2)=?

Ky postim u shpërnda mb 3200 herë dhe mori me mijra pëlqime. Dilema e ketij ekuacioni ishtë nëse rezultati dilte 1 apo 16.

Kësaj arriti t’i jepte zgjidhje matematicienia britanike Hannah Fry. Ajo filmoi një video ku zgjidhte ekuacionin dhe tregoi se përgjigja e saj është 16.

Lexo edhe:   72-vjeçarja që habiti, gjeti dashurinë e vërtetë tek 19-vjeçari