Ardit Gjebrea kujton aktoren e ‘Pinokut’: ‘Lutem per ty të të japin atë që në Tokë nuk e pate’

226

Ardit Gjebrea sot ka bere nje detikim per aktoren e pinokut Eva Pellumbi. Kjo ishte pjata e fundit qe kemi ngrene bashk.

 

Une u lumturova kaq shume.Nuk mund ta besoj që sot nuk je më dhe lutem per ty. Eva Pellumbi ka luajtur teatrin per femije pinoku ku ajo aty ka pasur dhe kulmin e saj artistik. Përsa i përket rolit të Pinokut, aktorja e ndjerë e cilësoi si “majën e karrierës së saj”.

 

 

“Pinoku ka qenë maja për mua. Vetë figura e Pinokut u jep diçka fëmijëve. Më bënte përshtypje ato vite kur nënat vinin në teatër dhe më thonin: Eva takoje pak fëmijën tim, sepse me ty ha dhe fle. Ishin momente shumë të bukura dhe emocionuese për mua si aktore që bëra Pinokun.

 

Mua më zgjodhën menjëherë atë kohë për rolin, sepse dhe me shtat isha e shkurtër dhe përshtatesha. Atë kohë në shfaqje unë punova si me çdo punë tjetër në role, por me Pinokun kam shtuar dhe vetë shumë gjëra për personazhin. Kur më pyesin pas kaq vitesh, di të them që Pinoku u bë.