Rritja drastike e çmimeve të maskave, Prokuroria nis hetimet për farmacitë

141

Qytetarët shqiptarë janë dyndur në farmaci për të blerë maska dhe dezinfektantë, mirëpo çmimet janë rritur në mënyrë drastike. Maska me karbon blihet sot nga qytetarët për 600 lekë. Ndërsa maska e thjeshtë, që në një situatë normale do të blihej nga qytetarët për 100 lekë, arrin koston e 450 lekëve.

- PUBLICITET -

Prokuroria e Tiranës ka nisur hetimet për “manipulim të tregut”. Pjesë e hetimeve janë depot farmaceutike dhe farmaci të ndryshme që kanë rritur çmimet në dëm të interesave të ligjshme dhe në shkelje të normave ligjore. Edhe burime nga Agjencia e Barnave konfirmojnë se kanë ngritur grupe kontrolli.

Burimi: Tv Klan

- PUBLICITET -