Shihni ku përfundojnë sapunët e përdorur në hotele ndaj kujdes… edhe vetëm një herë

199

Cdo dite neper hotele te ndryshme hidhen poshte sasi temedha sapunesh te perdorur e te lene pergjysem nga klientet. Por nuk ndodh e njejta gje ne te gjitha hotelet pasi varet nga permasat e hotelit. Nje organizate e quajtur “Clean the World” u jep ketyre sapuneve nje pamje tjeter.

 

Me qellim riciklimi, kjo organizate, duke grumbulluar mbetje si sapune apo shampo ne shishe mund te mbrohet ambjenti e te ruhen rezervat natyrore qe cojne ne reduktim te kostove. Organizata “Clean the World” ka qe prej vitit 2009 qe bashkepunon me mbi 5 mije hotele dhe resorte.

 

Ata bejne qe nga sapunet e vjeter te bejne te rinj ne menyre qe t`ua japin femijeve dhe familjeve ne vendet ku skamja e semundjet jane te medha. Keshtu qe qe nga viti 2009 “Clean the World” ka shperndare mbi 46 milione sapune ne 127 vende ku jane perpjekur te shpetojne jete… E kjo mbase nga ata sapunet qe ndodhta ne i kemi perdorur vec nje here.