E gjeni dot si quhet ? Bima ne fjale ju rigjeneron trurin, ul kolesterolin, dobite e saj jane te pafundme

360

Sherebela është përdorur në mjekësinë bimore për mijëra vjet. Ajo ka veti natyrale antibakterike dhe ruajtëse, e cila është një nga arsyet që shpesh përdoret në përgatitjen e mishit. Është e mbushur plot me shumë vitamina dhe minerale, si dhe fibra.

- PUBLICITET -

 

Sëm. und.jen e alcajmerit: Marrja e ekstrakteve të dy llojeve të ndryshme të sherebelës (Salvia officinalis dhe Salvia lavandulaefolia) për 4 muaj ndihmon në përmirësimin e kujtesës, dhe përpunimin e informacionit dhe të të mësuarit tek njerëzit që janë në fazat e para të sëmundjes së alcajmerit.

 

Performancë mendore: Një dozë e vetme e sherebelës ndihmon në përmirësimin e kujtesës, përqendrimit dhe vigjilencës tek të rriturit e shëndetshëm. Ndërsa kur përdoret si aromaterapi, mund të përmirësojë vetëm vigjilencës, dhe jo përqendrimin apo kujtesën. Herpesat e shkaktuar nga ftohja, kur aplikohet si krem që ka në përmbajtje sherebelë dhe raven.

 

Kolesteroli i lartë: Përdorimi i sherebelës së zakonshme (Salvia officinalis) 3 herë në ditë për 2 muaj ndihmon në uljen e niveleve të kolesterolit të keq (LDL) dhe yndyrave në gjak të quajtura trigliceride, dhe rrit nivelet e kolesterolit të mirë (HDL), tek njerëzit me kolesterol të lartë. Të dhëna jo të mjaftueshme për: Kan.ce. rin e mushkërive: Njerëzit që përdorin rregullisht sherbelën si erz duket se kanë 54% më pak rrezik që të preken nga kanceri i mushkërisë, krahasuar me ata që nuk e përdorin fare.

 

Dhimbjet e fytit: Përdorimi i një spraji të veçantë që përmban 15% ekstrakt të sherbelës duket se lehtëson dhimbjet e fytit. Një tjetër studim sugjeron se përdorimi i një produkti me sherbelë dhe ekinacea për 5 ditë lehtëson simptomat e dhimbjeve të fytit po aq sa përdorimi i ilaçeve.

Funksionimi i përmirësuar i trurit. Dobia e dobët është se është e mrekullueshme për lëkurën tuaj. Ndihmon me aknet dhe ekzemat. Me kaq shumë përfitime të kësaj bime, ndoshta ka ardhur koha ta keni edhe ju një të tillë në shtëpinë tuaj.

 

Këshilla të vlefshme. Toka duhet të jetë e drenazhuar mirë me një nivel pH midis 6.0 dhe 7.0. Sherebela pëlqen shumë rrezet e diellit. Nuk duhet ti mbiujisni. Nuk kanë nevojë për shumë pleh. Mbi-plehërimi i bën ato të rriten më shpejt, por kanë një shije të dobët, duke mposhtur qëllimin e rritjes.

 

Sherebela rritet mirë me rozmarinën, një barishte tjetër që preferon kushtet e thata. Gjithashtu ajo rritet mirë me karrota, luleshtrydhe dhe domate. Sherebela ka imunitet të lartë, krahasuar me të tjerat, kur bëhet fjalë për dëmtuesit e kopshtit. Po çfarë prisni atëherë? Mbillni edhe ju sherebelë në kopshtin tuaj sa më shpejt.

- PUBLICITET -