LAJME Poezia që nuk duhet humbur! Ja sesi po “edukohen” nxënësit në shkollat tona

190

Nuk dihet arsyeja pse ka rene kaq poshte arsimi deri në atë shkallë, sa fëmijët në vend të dijes mësojnë ban alitete.

Jo vetëm univesitetet, që për mungesë studimesh shkencore nuk afrojnë dije dhe nuk nxjerrin ekspertë në fushat përkatëse, por edhe shkollat e ciklit të ulët afrojnë në tekstet shkollore poezi skan daloze.

Fotoja e një poezie të tillë që po bën xhiron e rrjetit, e provon më së miri këtë degradim.

Kjo foto tregon se me çfarë “edukohen” femijët sot në shkollat shqiptare. Askush nuk mban përgjegjësi.

Publiku edhe pse i revoltuar, duket i pafuqishëm për të ndryshuar situatën.