Xhamia e Plumbit

1376

Per turistet apo vizitoret e Shkodres, Xhamia e Plumbit nuk eshte vetem objekt kulti, por edhe atraksion turistik. Shumekush mund te kete hasur ne grupe turistesh qe ndalen kureshtare para Xhamise se Plumbit dhe jane te interesuar per historine dhe arkitekturen e saj.

 

 

Dhe jo rralle mund te jene pare te hyjne ne xhami duke respektuar rregullat dhe te sodisin gjithçka brenda saj. E tille eshte Xhamia e Plumbit, te cilen klasifikimi i gazetes se njohur The Huffington Post, per vitin 2013, e rendit nder 51 xhamite me te bukura ne bote. Kjo xhami eshte nje nga ndertesat me te vjetra te Shkodres.

 

Xhamia ka qene e veshur me plumb dhe nga kjo u quajt “Xhamia e Plumbit”, e me kete emer njihet edhe sot. Xhamia eshte e vendosur ne hyrje te qytetit, poshte kalase, ne nje lendine ne rrafshin e lumenjve Kir e Drin dhe eshte ndertuar ne vitin 1773-1774.