Solidaritet i rrallë/ Mblidhen 8.5 milionë dollarë për 5 orë, për të prekurit nga tërmeti

Pas tërmetit që e god iti Turqia po kalon një dh imbje të madhe. Vi ktimat ishin të shumta. Po ashtu tërmeti në Turqi shkaktoi edhe dëme të shumta materiale.

 

Kurse mediat turke kanë raportuar se kanë mbledhur 8.5 milionë dollarë gjatë 5 orëve të një emisoni televiziv. Provinca e Elazig është ajo që u prek më shumë nga tërmeti që god iti Turqinë. Shumë banesa janë shkatërruar totalisht dhe shumë persona mbetën të pl agosur.

 

Për të prekurit ngë tërmeti në Turqi ka dhuruar ndihma financiare edhe shumë sportistë të njohur turq, që luajnë në Europë dhe SHBA.

 

Të gjitha paratë e mbledhura do të shkojnë për të ndihmuar të pastrehët dhe për të ndërtuar banesat e shembura nga tërmeti.

TE TJERA