HYRJELAJMEBOTAMjekët refuzuan të punojnë në turnin e natës, humbin jetën foshnjet

Mjekët refuzuan të punojnë në turnin e natës, humbin jetën foshnjet

Një problem në rregullimin e turneve në një spital në Kent të Anglisë ka bërë që 7 foshnja të humbin jetën.

Vd ekjet datojnë që prej vitit 2016 ndërsa nuk kanë qenë të pakta familjet të cilat kanë ngritur shqetësimin për kujdesin e maternitetit.

 

Një prej rasteve është edhe Harry Richford i cili lindi në Margate në Nëntor 2017 dhe pasi pësoi ndërlikime në lindjen dhe kujdesin e tij nderroi jete vetëm shtatë ditë më vonë. Këto ngjarje te dhimbshme janë identifikuar nga një hetim i BBC, i cili nxjerr në pah skandalin dhe neglizhencën mjekësore ndaj foshnjave.

Në këtë spital li ndin rreth 7.000 foshnja në vit por mosfunksionimi i rregullt i turneve ka marrë jetë njerëzore.

TE TJERA

spot_img