Shefi ua shpërndan 10 milionë dollarë punëtorëve të tij

Pothuajse 200 punonjës të një ndërmarrje amerikane kanë shumë arsye për të qenë të lumtur këtë Krishtlindje.

Kjo pasi që, përmes një njoftimi tronditës nga shefi i tyre në darkën e tyre festive mahniti audiencën e punëtorëve të cilëve u ishin dorëzuar nga një zarf i kuq, shkruajnë mediat e huaja.

Siç bëhet e ditur, kompania në Maryland tregoi surprizën e fundit të festave kur njoftoi një fond total prej 10 milionë dollarësh që do të ndahet midis 198 punonjësve – duke rezultuar në atë që një punonjës mesatar të merr 50,000 dollarë.

St. John Properties, një firmë e pasurive të patundshme në Mid-Atlantik, tha që shpërblimi ishte në festimin e arritjes së qëllimit të tij për të zhvilluar 20 milionë metra katrorë hapësirë për zyre, shitore dhe depo në tetë shtete.

Bonusi i befasishëm u njoftua nga themeluesi dhe kryetari Edward St. John të shtunën në festën e festave vjetore të kompanisë në Baltimore.

Bosi falënderues tha: “Për të festuar arritjen e qëllimit tonë, ne donim t’i shpërblejmë punonjësit tanë në një mënyrë të madhe që do të ndikonte në jetën e tyre”.

“Unë jam mirënjohës për secilin nga punonjësit tanë, për punën dhe përkushtimin e tyre të palodhur. Nuk mund të mendoja për një mënyrë më të mirë për ta treguar atë”.

Ai shtoi: “Unë mund të drejtoj varkën, por ata që drejtojnë varkën. Ata janë ata që e bëjnë atë ecë. Pa ekipin, ne nuk jemi asgjë”.

Kompania tha se punonjësi mesatar do të marrë 50,000 dollarë, por shuma do të bazohet vetëm në vitet e shërbimit.

Kjo “dhuratë” do të jetë gjithashtu ndaras prej bonusit vjetor të kompanisë për fundvit

Gjatë festës, secilit punonjës iu dha një zarf i kuq që përmbante sasinë e bonusit të tyre – duke rezultuar me emocionimin e shumë prej tyre – disa prej të cilëve shpërthyen në lot.

“Ajo që ndodhi sonte ishte magjike”, tha një punonjës i St. John Properties. “Është një ndryshim jetësor”.

TE TJERA