Sot të mbysin antivlerat, ndaj jam tërhequr nga muzika

356

Është tërhequr me vetëdije nga skena sepse nuk i pëlqen të bëjë kompromise me antivlera. Por kjo nuk do të thotë se ka hequr dorë nga kënga.

 

E ftuar në emisionin “Tempora” mbrëmjen festive të 31 dhjetorit, Myfarete Laze tregon surprizat që së shpejti do i vijnë publikut:

 

“Po bëj disa bashkëpunime shumë të bukura me Mond Zhulalin, me Flamur Shehun, për të sjellë arome shkodre, çamërie dhe festivali. Të trija të grumbulluara në një.

 

Unë jam tërhequr me kohë sepse nuk më pëlqen ky ambient, nuk më pëlqejnë abuzimet, kompromiset, nuk më pëlqen tregu. “

 

Shpreh keqardhje:

“Kemi 30 vite që në televizione të ndryshme edukojmë jo muzikë, por nuk di cfarë është. Më vjen keq. Nuk e kam gjet veten. Nuk kam bërë asnjë kompromis.

 

Nuk kam asnjë këngë tallava dhe jam tërhequr në kulmin tim sepse nuk gjeta veten kur nisi playback, pseudokompozitorët, pseudopoetët dhe pseudokëngëtarët.

 

Nuk më vjen keq për tërheqjen sepse duhet të dish kur tërhiqesh. Por ndryshe nga koha ime kur ishte politizimi i gjithçkaje, sot po mbysin antivlerat. Turma ose të merr me vete, ose të rrëzon.”

Lexo edhe:   Jo, jo nuk ka të bëjë asgjë me Norvegji, është Liqeni i Komanit në Shqipërir