Mos e perdorni kurre kete lloj vaji per “gatim” sepse do t’iu kushtoj jeten, ja per cilin vaj behet fjale

625

Të gatuash me vaj kokosi, vaj ulliri ose gjalpë është shumë më mirë se sa të gatuani me vaj vegjetal sipas studimeve të fundit që janë bërë. Të gatuash me vaj vegjetal lëshon ki.mik.ate të rre.ziks.hme që shkaktojnë më pas k.an.c.er dhe së.mu.nd.je të tjera.

- PUBLICITET -

Ata kanë zbuluar se vajrat bimore lëshojnë koncentrime të larta aldehidesh – ki.mik.ate të lidhura me së.mundje kë.rcë .nu.ese për jetën: si ka.nc.e.ri, sëm.undjet e ze.mr.ës dhe çmen.duria.

Udhëheqësi i eksperimenteve, Martin Grootveld, tha se një vakt me peshk dhe patate të skuqura me vaj vegjetal përmban 200 herë më shumë aldehide toksike krahasuar me kufirin normal të përditshëm.

Gatimi me vaj ulliri,dhe gjalpë prodhon nivele më të ulëta të aldehideve. Por, vaji i kokosit jep rezultatet më të mira – prodhon nivelet më të ulëta të kimikateve të rre.zik.sh.me

- PUBLICITET -